WordPress optimalizatie: Hoe je ongebruikte plugins en thema’s kunt verwijderen.

Introductie

Het is belangrijk om je WordPress-website te optimaliseren als je succesvol wilt zijn. Dit omvat het regelmatig verwijderen van ongebruikte plug-ins en thema’s, die niet alleen je website langzaam kunnen maken, maar ook beveiligingsrisico’s kunnen veroorzaken. Door deze stappen te volgen, kun je de prestaties en veiligheid van je website verbeteren.

Begin met het maken van een back-up van je website. Identificeer daarna alle ongebruikte plug-ins en thema’s door naar ‘Plugins’ of ‘Thema’s’ in het WordPress-dashboard te gaan en te kijken welke items niet actief zijn. Verwijder ze vervolgens met één klik op de knop om overtollige bestanden en code te verwijderen.

Zorg er wel voor dat je alleen plug-ins of thema’s verwijdert die echt niet meer worden gebruikt. Sommige inactieve items kunnen nog steeds nodig zijn voor specifieke functionaliteiten op een later moment. Wees dus zorgvuldig en bedenk goed wat echt noodzakelijk is.

Het is ook aan te raden om regelmatig schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Zo creëer je een stabielere website die beter presteert en minder risico loopt op beveiligingsproblemen.

Een van mijn klanten had eens problemen met zijn website omdat deze erg traag werd bij het laden. Uit onderzoek bleek dat hij veel ongebruikte plug-ins had geïnstalleerd, waarvan sommige al jaren niet meer waren bijgewerkt. Door deze te verwijderen, verminderde zijn website laadtijd aanzienlijk en werd het gevaar op beveiligingsproblemen verkleind.

Als het gaat om ongebruikte plug-ins, is het verwijderen ervan als het opruimen van een kast – je weet nooit wat voor verborgen schatten je tegenkomt.

Verwijderen van ongebruikte plug-ins

Om onnodige ballast te verwijderen en de prestaties van je website te verbeteren, kun je ongebruikte plug-ins verwijderen. Bewapen jezelf met de kennis van het identificeren van welke plug-ins je niet meer gebruikt en maak vervolgens een back-up van je website voordat je begint. Via de WordPress-interface kun je ongebruikte plug-ins verwijderen, maar vergeet niet om alle sporen van de plug-in handmatig te wissen om problemen te voorkomen. Tot slot, optimaliseer je database om de prestaties van je website te verbeteren.

Identificeer welke plug-ins niet gebruikt worden

Om de prestaties van een website te verbeteren, kan het nodig zijn om ongebruikte plug-ins te verwijderen. Dit kan lastig zijn als je niet weet welke plug-ins actief zijn op je site. Om dit op te lossen, is het belangrijk om een methode te vinden om de actieve plug-ins te identificeren.

Er zijn een paar manieren om dit te doen:

– Ontdek welke plug-ins weinig of nooit gebruikt worden.
– Gebruik Google Analytics of vergelijkbare tools om inzicht te krijgen in de prestaties van elke plug-in.
– Bepaal welke plug-ins wel of niet bijdragen aan de inhoud van de site.

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke plug-ins niet meer actief zijn, is het aan te raden om ze zo snel mogelijk van de site te verwijderen. Zo blijft er meer ruimte over voor effectieve en relevante plug-ins.

Het verwijderen van ongebruikte plug-ins is cruciaal voor het optimaliseren van de prestaties van je website. Gemiddeld hebben WordPress-sites 23 actieve plug-ins, wat aantoont hoeveel onnodige plug-ins websites kunnen bevatten zonder regelmatig onderhoud. Want als de website crasht, wil je niet afhankelijk zijn van alleen de goede wil van WordPress.

Maak een back-up van de website

Het is van groot belang om regelmatig back-ups te maken van de informatie en inhoud op jouw website, om het verlies van gegevens te voorkomen. Hieronder vind je een 5-stappen gids voor het maken van een back-up van jouw website:

StapInstructie
1Installeer een back-up plug-in die bij jouw CMS past.
2Stel regelmatige back-ups in, bij voorkeur dagelijks of wekelijks.
3Bewaar de back-upbestanden op een externe harde schijf of in de cloud.
4Zorg ervoor dat je de back-upbestanden kunt herstellen in geval van nood.
5Test regelmatig de terugzetprocedure om er zeker van te zijn dat deze correct werkt.

Het is altijd aan te raden om de adviezen van het CMS-platform te lezen. Het belang van het maken van regelmatige back-ups kan niet genoeg benadrukt worden. Zorg er dus voor dat je altijd up-to-date bent met jouw back-ups om gegevensverlies te voorkomen.

Tip: je kunt een automatische back-upservice configureren om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat er consistente en tijdige back-ups worden gemaakt. Verwijder ook onnodige plug-ins in WordPress om jouw website schoon te houden.

Verwijder ongebruikte plug-ins via de WordPress interface

Zorg ervoor dat jouw website soepel en snel blijft werken door ongebruikte plug-ins te verwijderen uit jouw WordPress-interface. Hieronder vind je een handleiding om deze plug-ins te verwijderen.

Log in op jouw WordPress-account en ga naar het tabblad ‘Plugins’. Zoek de niet-gebruikte plug-in die je wilt verwijderen en klik op ‘deactiveren’ onder de naam van de betreffende plug-in. Klik daarna op ‘verwijderen’ om dit permanent door te voeren. Controleer tot slot of de betreffende plug-in niet meer aanwezig is in jouw dashboard onder ‘Plugins’.

Onthoud dat wanneer je een plug-in uitschakelt, hij nog steeds de ruimte in beslag neemt op jouw website. Het is dus belangrijk om, zelfs als je een plug-in niet gebruikt, hem toch volledig te verwijderen.

Doe het nu! Verwijder alle ongebruikte plug-ins vandaag nog om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal werkt. Met een snelle en soepele site trekt u meer bezoekers aan en behoudt u ze ook langer. Wacht niet langer! Het verwijderen van ongebruikte plug-ins is zoals het trekken van een kies: het kan pijnlijk zijn, maar soms moet je gewoon alle sporen ervan handmatig verwijderen.

Verwijder handmatig alle sporen van de plug-in

Als je plug-ins handmatig wilt verwijderen die je niet meer gebruikt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je alle sporen ervan verwijdert. Hier is een eenvoudige gids in 3 stappen om dit te doen:

Stap 1Stap 2Stap 3
Identificeer ongebruikte plug-insVerwijder de plug-inVerwijder alle sporen

Open je website en zoek naar de lijst met geïnstalleerde plug-ins in je WordPress-dashboard. Identificeer de plug-ins die je niet gebruikt of niet nodig hebt.

Ga naar ‘Plugins’ in je WordPress-dashboard en zoek de plugin die je wilt verwijderen. Klik op ‘Verwijderen’ en bevestig wanneer daarom wordt gevraagd.

Nadat je de plug-in hebt verwijderd, ga je naar de ‘Media bibliotheek’ en zoek je naar afbeeldingen die mogelijk zijn geplaatst door de plug-in en verwijder je deze. Zoek ook naar eventuele shortcode-tags of aangepaste berichttypen (CPT’s) die mogelijk zijn toegevoegd aan je thema’s en verwijder deze indien nodig.

Het is belangrijk om alle sporen van de verwijderde plug-in te elimineren om mogelijke problemen met je website te voorkomen. Onthoud dat als je een caching-plugin gebruikt, de cachebestanden na het handmatig verwijderen van een plug-in mogelijk in conflict kunnen komen met ontbrekende bestanden. Voer daarom altijd een cache-opruiming uit nadat je een plug-in handmatig hebt verwijderd.

Tip: Maak altijd een back-up van je website voordat je een plug-in verwijdert om verlies van gegevens te voorkomen. Het optimaliseren van de database is als een Tetris-spel waarbij je de overbodige blokjes opruimt, maar zonder het voldane gevoel van een complete rij.

Optimaliseer de database

Door uw website te verbeteren, kunt u de gebruikerservaring en de optimalisatie voor zoekmachines verbeteren. Een manier om dit te bereiken is door de database te optimaliseren. Dit houdt in dat u oude of dubbele inhoud verwijdert, de hoeveelheid opgeslagen gegevens vermindert en andere technieken toepast om de efficiëntie van uw pagina’s te verbeteren.

Begin met het identificeren en verwijderen van onnodige plug-ins en extensies om uw database te optimaliseren. Zorg ervoor dat u alleen de plug-ins en extensies gebruikt die daadwerkelijk een meerwaarde bieden aan uw website. Door overtollige code te verwijderen, kunt u de laadtijd van pagina’s verkorten.

Een andere manier is het comprimeren van afbeeldingen en andere media-inhoud voordat ze worden opgeslagen in de database. Door deze bestanden zorgvuldig te comprimeren, kunt u veel ruimte besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit of laadsnelheid.

Tip: Overweeg het gebruik van automatische database-optimalisatietools voor betere resultaten met minder gedoe. Het vinden van het juiste thema kan als winnen in de loterij voelen, maar het verwijderen van ongebruikte thema’s is als het opruimen van een rommelig huis na een wild feestje.

Verwijderen van ongebruikte thema’s

Om ongebruikte thema’s te verwijderen en je WordPress-website te optimaliseren, moet je volgens de sectie “Verwijderen van ongebruikte thema’s” met de sub-secties “Identificeer welke thema’s niet gebruikt worden”, “Maak een back-up van de website”, “Verwijder ongebruikte thema’s via de WordPress interface”, “Verwijder handmatig alle sporen van het thema” en “Optimaliseer de database” als oplossing, stap voor stap te werk gaan. Volg de instructies zorgvuldig om onnodige ruimte en vertraging van de website te voorkomen.

Identificeer welke thema’s niet gebruikt worden

Als websitebeheerder is het belangrijk om ongebruikte thema’s te verwijderen. Dit zorgt voor zowel een betere prestatie als beveiliging van de website. Kijk welke thema’s niet actief zijn en beslis of je ze wilt verwijderen. Een handige tip is om de datum waarop je het thema voor het laatst hebt gebruikt te noteren.

Zorg dat je weet welk thema je momenteel gebruikt, hoe vaak je het update en of het compatibel is met jouw WordPress-versie. Selecteer vervolgens de ongebruikte thema’s die gedeactiveerd kunnen worden. Deze staan in de tabel hieronder. | Thema | Geïnstalleerd op | Laatst gebruikt | | — | — | — | | Astra Child | 12/31/2020 | 01/20/2020 | | Twenty Seventeen | 05/01/2020 | X | | Zillah Child Theme | 07/10/2019 | X |

Het opruimen van ongebruikte thema’s zorgt ervoor dat eventuele kwetsbaarheden die hackers kunnen gebruiken worden geëlimineerd. Zorg er daarom altijd voor dat je alleen de nodige thema’s hebt geïnstalleerd.

Een blogger had meer dan tien geïnstalleerde thema’s op hun WordPress-website, terwijl sommige al jaren niet waren bijgewerkt of werden gebruikt. Dit zorgde voor een trage website toen ze de caching-plugin probeerden te implementeren. Ze besefte dat ze deze oude thema’s niet nodig had en heeft ze verwijderd. Tot haar verbazing draaide haar website nu soepeler dan ooit tevoren en werd het risico van kwaadaardige activiteiten tot een minimum beperkt.

Zorg er dus voor dat je niet te diep in de back-up valt terwijl je de website in de lucht houdt.

Maak een back-up van de website

Het is belangrijk om een back-up te maken van je website om verschillende redenen. Als er bijvoorbeeld hackers, malware of serverproblemen zijn, kan een back-up voorkomen dat belangrijke informatie verloren gaat. Ook kan het voorkomen dat je per ongeluk een fout maakt bij het upgraden van thema’s of andere wijzigingen aanbrengt die schadelijk kunnen zijn voor de site.

Om een back-up van je website te maken kun je deze vijf stappen volgen:

StappenInstructies
1Open de Hosting Control Panel.
2Ga naar het gedeelte ‘Back-Up Manager’.
3Selecteer het domein waarvan je een back-up wilt maken.
4Klik op ‘Nieuwe Back-Up Instellingen’.
5Stel de gewenste instellingen in en klik op ‘Start Back-Up’.

Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken en ervoor te zorgen dat deze opgeslagen worden op een externe locatie in plaats van op dezelfde server als je website, zodat al je gegevens veilig zijn.

Een vriend van de schrijver had een drukbezochte blogwebsite die gerund werd door drie mensen. Op een dag ging hun server offline en kon het probleem niet achterhaald worden. Ze hadden wel meerdere back-ups gemaakt, maar deze stonden allemaal op dezelfde server als hun website. Hierdoor verloren ze alle inhoud en moesten ze opnieuw beginnen. Sindsdien slaan ze hun back-ups op externe locaties op om dit te voorkomen.

Belangrijk om te onthouden is dat je alleen de thema’s op je WordPress website moet hebben die je daadwerkelijk gebruikt. De ongebruikte thema’s kunnen beter verwijderd worden.

Verwijder ongebruikte thema’s via de WordPress interface

Om de prestaties van je WordPress-site te verbeteren en veiligheidsrisico’s te verminderen, is het belangrijk om ongebruikte thema’s te verwijderen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

1. Log in op je WordPress-account en ga naar het dashboard. Klik op ‘Weergave’.
2. Zoek naar ‘Thema’s’ en klik erop. Hier kan je de thema’s vinden die je niet meer gebruikt en wilt verwijderen.
3. Kies het thema dat je wilt verwijderen en klik op de ‘Verwijderen’-knop onderaan het scherm.
4. Bevestig je keuze door op ‘Ok’ te klikken in het pop-up scherm.

Zorg er wel voor dat je een volledige back-up maakt van je site voordat je een thema verwijdert, om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.

Let er ook op dat sommige geavanceerde functies afhankelijk kunnen zijn van specifieke thema’s. Controleer dus eerst welke thema’s momenteel in gebruik zijn voordat je overgaat tot het verwijderen van ongebruikte thema’s.

Volgens WPBeginner, een toonaangevende website voor WordPress-advies, kan het verwijderen van onnodige thema’s helpen bij het beschermen tegen kwetsbaarheden die worden veroorzaakt door oudere of niet-ondersteunde softwareversies. Verwijder de thema’s als een sneeuwvlok die smelt in de zon – gewoon keihard wegpoetsen.

Verwijder handmatig alle sporen van het thema

Als je geen gebruik wilt maken van een WordPress thema, dan kun je deze handmatig verwijderen. Hierbij is het belangrijk om alle sporen van het thema te wissen.

Dit kun je doen door de thema map te verwijderen uit de “wp-content/themes/” directory. Vervolgens kun je naar “Appearance > Themes” gaan en het gedeactiveerde thema verwijderen, indien dit nog aanwezig is.

Daarnaast kun je een database management tool gebruiken om te zoeken naar eventuele overgebleven informatie, zoals instellingen of metadata. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het definitief verwijderen van een thema kan zorgen voor losse restjes in de database van je website.

Een belangrijke tip is om voordat je wijzigingen aanbrengt, een back-up te maken van je huidige websitegegevens voor alle zekerheid. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je altijd nog terug kunt.

Het optimaliseren en vrijmaken van ruimte in je database is belangrijk voor de prestaties van je website. Zo houd je meer ruimte over voor de belangrijke dingen, zoals kattenfilmpjes op het internet.

Optimaliseer de database

Het is belangrijk om de database van een website optimaal te maken voor een efficiënt gebruik. Hierbij is het nodig om ongebruikte thema’s te verwijderen, zodat het systeem snel en veilig blijft. Dit vermindert niet alleen de opslagruimte, maar verkleint ook de kans op beveiligingslekken. Door regelmatig onderhoud aan de database te plegen, blijft het systeem goed presteren.

Na verloop van tijd worden websites kwetsbaar voor malware en andere virusinfecties, waardoor cybercriminelen eenvoudiger kunnen inloggen. Door aantrekkelijke en recente thema’s toe te voegen, blijft u uw klanten boeien en wordt u minder gevoelig voor bedreigingen door hackers. Het is vooral belangrijk om constant te werken aan verbetering van uw website, bijvoorbeeld door nieuwe pagina’s toe te voegen, content te updaten of te vervangen, om zo efficiënt en functioneel mogelijk te werken.

Als websitebeheerder moet u ervoor zorgen dat uw website eenvoudig werkt voor een optimale gebruikerservaring. In plaats van alleen te streven naar optimalisatie van de database is het belangrijk om ook te kijken naar een optimale gebruikerservaring. Een trage en vervelende website kan ervoor zorgen dat gebruikers terugkeren naar andere websites, waardoor u potentiële sales misloopt en klanten hun loyaliteit kunnen verliezen wanneer zij merken dat er geen aandacht wordt geschonken aan het onderhoud van de website.

Net als bij een kledingkast geldt ook voor een website: vermijd onnodige plug-ins en thema’s!

Voorkomen van onnodige plug-ins en thema’s

Om onnodige plug-ins en thema’s te voorkomen en zo de snelheid en prestaties van je WordPress-website te verbeteren, is het belangrijk om de juiste beheersmethoden te kennen. Best practices voor het beheren van plug-ins en thema’s omvatten het bijhouden van een inventaris van gebruikte plug-ins en thema’s, het regelmatig controleren op updates en het verwijderen van verouderde of niet-compatibele plug-ins en thema’s. Daarbij moet je het aantal gebruikte plug-ins en thema’s beperken.

Best practices voor het beheren van plug-ins en thema’s

Als eigenaar van een website is het belangrijk om te zorgen dat de website schoon, actueel en goed gepresenteerd blijft. Het installeren van onnodige plug-ins en thema’s kan namelijk leiden tot trage laadtijden, slechte beveiliging en een nadelige gebruikerservaring. In deze handleiding delen wij best practices voor het efficiënt beheren van uw plug-ins en thema’s.

Minimalisme is hierbij de sleutel: denk goed na voordat u een plug-in installeert en vermijd het aanbrengen van meerdere plug-ins die een vergelijkbare functie uitvoeren. Maak een zorgvuldige keuze wanneer u een thema selecteert: kies een responsief thema dat past bij de ‘look and feel’ van uw merk en overeenkomt met uw bedrijfsdoelen. Blijf up-to-date door regelmatig updates te installeren voor zowel uw plug-ins als thema’s om eventuele kwetsbaarheden te verminderen. Houd daarbij controle over de doorlooptijden en controleer regelmatig welke plug-ins in gebruik zijn. Verwijder alles wat niet langer nuttig is. Onderhoud ook goede communicatiekanalen en verzamel feedback van uw gebruikers om te begrijpen welke functionaliteit zij nodig hebben. Als u iets toevoegt, zal dit waardevol zijn voor hen.

Door deze best practices actief te implementeren, blijft uw website soepel werken en zorgt u voor een efficiënt beheer van uw plug-ins en thema’s. Vergeet niet dat een schoon en efficiënt systeem zal resulteren in een verhoogde efficiëntie en een betere gebruikerservaring.

Een handige tip: zorg dat de beveiliging van uw website altijd up-to-date is door regelmatig back-ups te maken. Zo voorkomt u eventueel verlies of schade in geval van een probleem. Verzamel al uw plug-ins en thema’s als een echte verzamelaar, maar dan zonder de chaos en het gebrek aan sociale vaardigheden.

Houd een inventaris bij van gebruikte plug-ins en thema’s

Om onnodige componenten te verhelpen, is het belangrijk om een overzicht te hebben van alle gebruikte plug-ins en thema’s. Door bij te houden welke elementen er op je website aanwezig zijn, kun je bepalen welke er daadwerkelijk nodig zijn en welke verwijderd kunnen worden. Hier zijn vier stappen die je kunt volgen om een inventaris bij te houden: maak een lijst van alle geïnstalleerde plug-ins en thema’s, voeg de datum toe waarop elke plug-in of thema is geïnstalleerd, markeer de plug-ins en thema’s die niet langer nodig zijn of problemen veroorzaken, en verwijder ongebruikte of onnodige plug-ins en thema’s.

Het bijhouden van deze inventaris kan tijd besparen en zorgen dat jouw website efficiënt blijft draaien zonder overbodige componenten. Een ander aspect om rekening mee te houden bij het hanteren van een inventaris is om notities te maken over eventuele problemen die optreden met specifieke plug-ins of thema’s. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke conflicten tussen verschillende componenten op de website.

Volgens onderzoeksbureau BuiltWith gebruikt 42% van alle websites WordPress als CMS. Het is daarom nog belangrijker geworden om dergelijke sites goed te onderhouden, om security-breaches door bugs in verouderde plugins en themes te verminderen. Geeft jouw website om verouderde plug-ins en thema’s? Dan wordt het tijd om ze te dumpen en te upgraden!

Controleer regelmatig op updates en verwijder verouderde of niet-compatibele plug-ins en thema’s

Om een website optimaal te laten presteren, moeten beheerders regelmatig plug-ins en thema’s updaten en verouderde software verwijderen. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste technologieën en design trends en zorg je ervoor dat verouderde en riskante elementen worden geëlimineerd.

Hier is een eenvoudige handleiding:

StapInstructie
1Check regelmatig op updates van plug-ins en thema’s om compatibiliteit met het platform te garanderen.
2Verwijder plug-ins die niet meer nodig zijn of verouderde functies bevatten.
3Zorg ervoor dat alle resterende plug-ins zijn bijgewerkt naar de laatste versies voor optimale veiligheid, prestatie en functionaliteit.

Als je geen onderhoud pleegt aan je website loop je het risico op vertragingen in de laadtijd, slechte performance, kwetsbaarheid voor hacken, schendingen van privacy, problemen met functionaliteit en gebruikerstevredenheid.

Een concreet voorbeeld: een kleine ondernemer had jarenlang verschillende nieuwe WordPress plug-ins geïnstalleerd zonder te screenen of er wel behoefte aan was. Dit resulteerde in overbodige functionaliteit waardoor de site traag werd en problemen veroorzaakte voor bezoekers. Uiteindelijk besefte hij het belang van opruimen, maar het was toen al te laat en de reputatieschade voor zijn website en bedrijf was aanzienlijk.

Meer plug-ins installeren dan gezondheidsexperts aanbevelen is eigenlijk vergelijkbaar met elke dag fastfood eten – het lijkt goed te zijn, maar uiteindelijk word je er niet beter van.

Beperk het aantal plug-ins en thema’s dat je gebruikt

Het is belangrijk om het aantal plug-ins en thema’s op een website te minimaliseren voor een efficiënte en veilige site. Door overbodige plug-ins te verwijderen, zal de laadtijd van de pagina versnellen en worden problemen voorkomen die worden veroorzaakt door incompatibele plug-ins.

Hier is een stappenplan in 4 stappen om het aantal plug-ins en thema’s te verminderen:

StapInstructies
1Identificeer de essentiële plug-ins en thema’s voor uw website.
2Verwijder alles wat niet essentieel is voor uw site.
3Controleer regelmatig of toegevoegde plug-ins of thema’s nog steeds nuttig zijn.
4Houd altijd slechts één actief thema.

Vergeet niet om back-ups te maken voordat u onnodige plug-ins of thema’s verwijdert.

Bovendien is het belangrijk om op beveiligingsrisico’s te letten die kunnen ontstaan door plug-ins. Wees alert op updates en zorg ervoor dat alleen betrouwbare ondernemingen toegang hebben tot uw website.

Wist u trouwens dat WordPress meer dan 50.000 beschikbare plug-ins heeft? (Bron: Kinsta) Door onnodige plug-ins en thema’s te vermijden, bespaart u niet alleen tijd, maar voorkomt u ook het scrollen door onbelangrijke informatie in uw vrije tijd.

Conclusie

Het is belangrijk om ongebruikte plug-ins en thema’s te verwijderen voor een optimale WordPress-website. Dit verbetert de snelheid en prestaties van de website door het verminderen van de serverbelasting en gegevensopslag. Het verwijderen van onnodige data zorgt voor een betere functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, wat ervoor zorgt dat bezoekers langer op de website blijven.

Om deze optimalisatiemethode te gebruiken, moet je het verwijderproces regelmatig monitoren en evalueren. Het wordt aanbevolen om elke maand deze stappen te volgen voor de beste efficiëntie. Het behouden van relevante plug-ins en thema’s zorgt voor een betere prestatie, gebruikerservaring, SEO-rangschikking en veiligheid.

Om de volledige waarde uit WordPress-optimalisatie te halen, kun je gebruik maken van externe tools zoals WP Optimize of WP Performance Score Booster. Dit zijn krachtige hulpmiddelen die het werk sneller kunnen maken door in één klik plug-ins te verwijderen.

Onlangs had ik een klant met een trage WordPress-website. Door verschillende optimalisatietools te gebruiken, ontdekten we dat er nog steeds ongebruikte plug-ins actief waren op hun website. Nadat we deze hadden verwijderd, zagen hun website er niet alleen professioneler uit maar waren de laadtijden ook drastisch verbeterd. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers gemakkelijker konden navigeren op hun website.

Frequently Asked Questions

Vraag 1: Wat is WordPress-optimalisatie?

Antwoord: WordPress-optimalisatie verwijst naar het proces van het verbeteren van de prestaties van een WordPress-website door het verminderen van onnodige elementen zoals ongebruikte plug-ins en thema’s.

Vraag 2: Waarom zou ik ongebruikte plug-ins en thema’s moeten verwijderen?

Antwoord: Het verwijderen van ongebruikte plug-ins en thema’s verbetert de laadtijd van uw website en vermindert het risico op beveiligingsproblemen. Bovendien bespaart het u ook opslagruimte op uw website.

Vraag 3: Kan ik een lijst krijgen van ongebruikte plug-ins en thema’s?

Antwoord: Ja, u kunt een lijst krijgen van ongebruikte plug-ins en thema’s door de plug-in ‘WP Optimize’ te installeren en te activeren. Deze plug-in zal u een lijst geven van alle ongebruikte elementen op uw website.

Vraag 4: Hoe verwijder ik een ongebruikte plug-in of thema?

Antwoord: Om een ongebruikte plug-in of thema te verwijderen, gaat u naar ‘Plugins’ of ‘Thema’s’ in uw WordPress-dashboard en zoekt u de plug-in of het thema dat u wilt verwijderen. Klik vervolgens op ‘Verwijderen’ en bevestig uw keuze.

Vraag 5: Kan het verwijderen van een plug-in of thema mijn website beschadigen?

Antwoord: Als u een plug-in of thema verwijdert dat nog steeds actief is op uw website, kan dit uw website beschadigen. Zorg er dus voor dat u alleen plug-ins en thema’s verwijdert die u niet meer gebruikt en die geen invloed hebben op de functionaliteit van uw website.

Vraag 6: Moet ik regelmatig ongebruikte plug-ins en thema’s verwijderen?

Antwoord: Ja, het is verstandig om regelmatig ongebruikte plug-ins en thema’s te verwijderen om de prestaties van uw website te verbeteren en de veiligheid te waarborgen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie